Uitvaartverzorging Dick Koster

Begrafenis in Groningen of Drenthe

Direct telefonisch contact: 050-3095674
Of via het contactformulier

Een begrafenis biedt u de mogelijkheid om op een respectvolle manier afscheid van een dierbare te nemen. Tijdens de plechtigheid komen alle naasten van de overledene samen om op een waardige manier afscheid te nemen. Er is ruimte voor muziek, sprekers en familieleden of vrienden die de overledene voor de laatste keer willen toespreken. De wensen van de overledene zijn bij een begrafenis leidend. Een afscheid moet verlopen op de manier die de overledene had gewild. Uitvaartverzorging Dick Koster ondersteunt u bij het organiseren van een begrafenis in de provincie en stad Groningen of Drenthe.

De keuze voor een begrafenis

Wanneer een iemand overlijdt kan hij of zij worden begraven of gecremeerd. Deze keuze is vaak al voor het overlijden gemaakt, middels een wilsbepaling of overleg met de familie. Of door de overledene zelf is gekozen voor een begrafenis of door de nabestaanden: bij het organiseren van een begrafenis komt veel kijken. Laat u daarom begeleiden door een professionele medewerker van uitvaartverzorging Dick Koster. Wij ondersteunen u graag bij een begrafenis in Groningen of Drenthe.

De plechtigheid

Een begrafenis begint meestal met een plechtigheid. Het gezelschap bevindt zich in de meeste gevallen in een aula of kerk. In dezelfde zaal bevindt zich de overledene in een open of gesloten kist. De plechtigheid wordt geleid door een Funerair spreker of een pastoor / predikant, maar u kunt dit ook zelf oppakken.
De keuze ligt geheel aan de wensen van de overledene en de nabestaanden. De spreker houdt een ‘in memoriam’ waarin het leven van de overledene wordt geëerd. Om het ‘in memoriam’ te ondersteunen kunt u muziek laten spelen, bijvoorbeeld de lievelingsmuziek van de overledene.

Op de foto hiernaast wordt op een bijzondere manier een kist ten grave gedragen, namelijk 'geschouderd'.
Met bestaande draagteams mannen en / of vrouwen is dit zeker te realiseren.

Op de begraafplaats

Na de plechtigheid wordt de kist naar het graf gedragen. U kunt dit door professionele dragers laten doen, maar in veel gevallen begeleiden enkele nabestaanden de kist naar het graf. Op de begraafplaats wordt de kist op het graf gezet. Voordat de kist in het graf daalt kunt u of de Funerair spreker of de pastoor / predikant een slotwoord opdragen. Hierna zal de kist niet, gedeeltelijk of geheel in het gaf dalen.

Begrafenissen begeleid door Dick Koster.

Uitvaartverzorging Dick Koster heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van begrafenissen. Bent u op zoek naar een begrafenisondernemer in Groningen of Drenthe, dan staan wij graag voor u klaar. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

Deze website gebruikt cookies Informatie