Uitvaartverzorging Dick Koster

Natuurbegraven

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Toen wij als uitvaartonderneming voor het eerst een begrafenis mochten begeleiden op deze mooie natuurbegraafplaats waren wij bijzonder enthousiast. Het is een bestaand landgoed waar sinds 2012 mag worden begraven. U kunt kiezen voor het oude bos gedeelte of het jonge bos gedeelte. De foto hiernaast is de boskapel waar in de buitenlucht een plechtigheid kan worden gehouden.

Wat is Natuurbegraven?

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. Een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Natuurbegraafplaats Hillig Meer is behoud van oorspronkelijke flora en fauna. Door een natuurgraf te reserveren op Natuurbegraafplaats Hillig Meer draagt u direct bij aan het in stand houden van natuur voor toekomstige generaties.

In harmonie met natuur en milieu

Op een natuurbegraafplaats begraaft u uw naaste in harmonie met de natuur. Dat betekent dat de begraafplaats het milieu zo min mogelijk belast en past binnen het bestaande bosbeheer.

Kleding van overledene, een lijkwade, kist, urn of mand zijn daarom van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt. Gedenktekens en grafaanduidingen zijn natuurlijk aanwezig, zoals een boomschijf of een Drentse zwerfkei met inscriptie.

Natuurbegraven is voor iedereen

Een natuurbegraafplaats is een laatste rustplaats voor iedereen, ongeacht geloof of afkomst. Op Hillig Meer krijgen graven alle ruimte. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig.
En over de kosten hoeft u zich niet druk te maken. Die liggen gelijk aan een gemiddelde crematie.

Afscheid nemen van een dierbare ontsluit het besef over leven en dood. Het is fijn als je je dan verbonden voelt met de natuur. Een ceremonie en gedenkplaats in de natuur geven ruimte aan rouw, verdriet en het laatste afscheid. Aan gedachten over de eindigheid van een mensenleven en over de eeuwige cirkel van leven en dood.

Uitzending RTV Drenthe

In deze 6.15 min durende video, welke door RTV Drenthe is uitgezonden, wordt gesproken over de Natuurbegraafplaats in Eext.

Impressies:


Hillig Meer Eext - bankjes Hillig Meer Eext - bos
Deze website gebruikt cookies Informatie