Uitvaartverzorging Dick Koster

Kinderuitvaart

Bij het overlijden van een kind
nijntje3 Wanneer een kindje is gestorven is het belangrijk om de zorg van dat kind terug te geven aan de ouders. Wanneer het om een eerste kindje gaat worden mensen opeens vader en moeder. De erkenning van dit ouderschap is heel belangrijk.

Het nog eenmaal aanraken, helemaal zien en aankleden van het kindje is van groot belang. Het creƫren van een mooie plek om het kindje op te baren kan dan ook veel voldoening geven. Ook het maken van een aantal foto's van uw kindje is iets om niet te vergeten.

Wanneer een iets ouder kind sterft zijn er al veel herinneringen opgebouwd. Ouders verliezen hun kind, maar ook broertjes en/of zusjes, opa's en oma's, vriendjes, klasgenootjes, leraren en buurtbewoners verliezen iemand die hen dierbaar was. Het kan dan heel fijn zijn als er afscheid kan worden genomen door het zien van het overleden kind. Het delen van deze ervaring met elkaar is dan vaak heel troostend.

Bij een kind wil men niet altijd voor een standaard kist kiezen. Dat hoeft ook niet. Er zijn heel mooie kinderkistjes, mandjes en waden voorhanden, maar je kunt natuurlijk ook zelf een omhulling maken. Met het eigen dekentje, dekbed of wiegje heeft het een nog persoonlijker karakter.
Een rouwkaart kan ook vervangen worden door het geboortekaartje met aangepaste tekst, of een tekening die het kind zelf had gemaakt die bedrukt is met tekst.

Deze website gebruikt cookies Informatie