Uitvaartverzorging Dick Koster


Aanvulling versoepelingen coronaregels en uitvaarten

Vanaf aanstaande zaterdag gaan de volgende reeks versoepelingen in. Vanaf 5 juni dan ook weer condoleances worden gehouden.

Het was al bekend dat de maximale groepsgrote van 100 mensen bij uitvaarten van toepassing blijft. Grote theaterzalen en o.a. theaters mogen vanaf dan maximaal 250 mensen ontvangen (afhankelijk van de grote van de zaal). De BGNU wijst erop dat het ministerie van BZK aangeeft dat dit niet van toepassing is op uitvaarten.

Restaurants en caf├ęs mogen maximaal 50 mensen binnen ontvangen. Dat aantal is ook van toepassing voor condoleances in die locaties. Horecalocaties die werken met coronatoegangsbewijzen (alleen mensen met een negatieve test mogen naar binnen) mogen de maximale grote van de locatie gebruiken (wel op 1,5 meter afstand van elkaar).

Uitvaart weer thuis bespreken

Vanaf zaterdag mogen huishoudens maximaal 4 mensen ontvangen die niet tot het eigen huishouden behoren. De BGNU wijst erop dat uitvaartverzorgers van deze regel gebruik kunnen maken door de uitvaart thuis met enkele nabestaanden te bespreken. Het is aan de uitvaartverzorger om te bekijken of dit wel of niet verstandig is.

Geen quarantaine voor bezoek uitvaart

De wet Quarantaineplicht voor in reizigers uit hoog risicogebieden en de Tijdelijke wet coronatoegangsbewijzen zijn deze maand in werking getreden. Mensen uit hoog risicogebieden moeten hierdoor verplicht in quarantaine als ze in Nederland aankomen. De BGNU wijst erop dat de quarantaineplicht niet van toepassing is voor mensen die ons land bezoeken voor een uitvaart. Wel moeten deze mensen een negatieve test kunnen overhandigen die niet ouder is dan 72 uur.


Deze website gebruikt cookies Informatie