Uitvaartverzorging Dick Koster


Crematoria Groningen tegenover elkaar bij de RvS


Respectrum, eigenaar van het nog vrij nieuwe crematorium in Eelderwolde hoopt via de Raad van State te voorkomen dat DELA vlakbij een nieuw crematorium mag bouwen. De gemeente Groningen wil dat het nieuwe crematorium aan het Hoendiep er komt. Ook als dat zou betekenen dat het crematorium in Eelderwolde dan niet of minder rendabel wordt, dat meldt RTV Noord.

Donderdag stonden de betrokken partijen tegenover elkaar in Den Haag. DELA had haar plannen om een crematorium te bouwen aan het Hoendiep al in 2015 bekend gemaakt. Respectrum wist dat dus voordat het zelf vlakbij die locatie een crematorium bouwde in de buurgemeente. Respectrum is bang dat er overcapaciteit ontstaat in de regio. Volgens hen moeten er jaarlijks 900 crematies plaatsvinden in een modern crematorium om rendabel te kunnen draaien. Volgens de gemeente Groningen en DELA is een crematorium al rendabel bij 500 crematies.

De advocaat van Respectrum gaf tijdens de zitting aan dat men een opportunistisch investeringsplan heeft gemaakt. DELA heeft aangegeven dit ook zo te zien en heeft duidelijk gemaakt dat ze een voorziening voor haar eigen leden gaat realiseren.

De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak.


Deze website gebruikt cookies Informatie