Uitvaartverzorging Dick Koster


Grafstenen Groningen verzakken door aardbevingen

De aardbevingen in Groningen zorgen ook op begraafplaatsen voor veel schade. In het gasgebied zijn in de afgelopen jaren honderden graven beschadigd. Steenhouwers draaien door garantiebepalingen vaak op voor de schade.

Peter Veenstra van steenhouwerij Veenstra uit Groningen heeft premier Rutte een brief geschreven waarin hij het kabinet oproept om de schade te vergoeden. Zijn bedrijf heeft in afgelopen jaren al diverse graven gratis moeten herstellen omdat nabestaanden bij het bedrijf 25 jaar garantie krijgen. Voor Veenstra is de schade nu al zo’n 40.000 euro, dat meldt het Dagblad van het Noorden. De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen en de NAM wil de schade niet betalen en daarom roept Veenstra de politiek op om ernaar te kijken.

Een woordvoerder van de organisatie die schademeldingen door aardbevingen afhandelt zegt in het Dagblad van het Noorden dat er in de afgelopen jaren wel enkele vergoedingen zijn uitgekeerd voor kapotte graven. Maar om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet er eerst een procedure worden doorlopen, zo moet er een expert komen kijken naar het graf om de schade te beoordelen.


Deze website gebruikt cookies Informatie