Uitvaartverzorging Dick Koster


Natuurbegraafplaats de Velden wil nu al uitbreiden

Natuurbegraafplaats De Velden ligt in de kop van Drenthe tussen Westervelde en Zuidvelde, vlakbij de provinciehoofdstad Assen. De natuurgebieden in deze omgeving zijn prachtig in elk seizoen. Het gebied is dunbevolkt en het landschap wordt gekarakteriseerd door beboste zandgronden en brinkdorpen. Het Norgerhout, tussen Zuidvelde en Norg bijvoorbeeld, is een van de oudste bossen van Nederland
Het is een unieke, rustige omgeving met een specifieke flora en fauna die uitnodigt tot bezinning. En daarmee is het een passende omgeving voor een natuurbegraafplaats.
In 2019 werd natuurbegraafplaats de Velden in Westervelde (Drenthe) in gebruik genomen. Van de 2100 beschikbare graven zijn er al 900 gereserveerd en 90 in gebruik, daarom wil de eigenaar de begraafplaats uitbreiden met nog eens 2,5 hectare.

Eigenaar Hans Tonckens heeft de grond al in zijn bezit, maar de gemeente moet het bestemminsplan wijzigen voordat het gebruikt mag worden als natuurbegraafplaats, dat meldt RTV Drenthe. Het college van de gemeente Noordenveld is positief over de uitbreiding, maar uiteindelijk moet de gemeenteraad beslissen. Tonckens merkt dat hij met zijn natuurbegraafplaats met ‘eeuwig durende grafrust’, midden in de natuur, voldoet aan een snel groeiende vraag. Mensen vinden het vooral een prettige gedachte dat hun graf niet geruimd wordt.


Deze website gebruikt cookies Informatie