Uitvaartverzorging Dick Koster


Ouders verontwaardigd over verwijderen knuffels op strooiveldje crematorium Groningen

Het Yarden crematorium in Groningen gaat per 1 augustus alle knuffels en andere spullen verwijderen van het kinderstrooiveld het Vlinderhofje. Diverse ouders zijn geschokt over dit voornemen van Yarden en noemen het respectloos.

De knuffels en andere herinneringsmaterialen zijn op een picknicktafel geplaatst. Daar hangt nu een bordje dat nabestaanden de spullen mee moeten nemen voor 1 augustus, dat meldt RTV Noord. Ouders plaatsen de knuffels en andere spullen als troost bij het strooiveldje. Een ouder legt uit dat broertjes en zusjes de knuffels vaak heel zorgvuldig uitkiezen voor hun overleden broertje of zusje. Het is dus echt een belangrijk onderdeel van het rouwproces.

Yarden laat in een reactie aan RTV Noord weten dat er geen spullen meer geplaatst mogen worden. Het crematorium heeft niet alle ouders kunnen aanschrijven omdat men niet over alle adressen beschikt van ouders. Het is niet de bedoeling gewest om mensen extra te raken. Yarden wil het plekje opknappen en weer netjes maken. Sommige knuffels liggen er inmiddels al jaren. Ouders die meer willen weten kunnen contact opnemen met het crematorium in Groningen.


Deze website gebruikt cookies Informatie