Uitvaartverzorging Dick Koster


Rechtszaak tegen bouw crematorium Veendam


Omwonenden van begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam zijn naar de rechter gestapt omdat ze tegen de bouw van een crematorium op de begraafplaats zijn. Volgens de bewoners van de Langeleegte hoort een crematorium niet thuis in een woonwijk.

Uitvaartvereniging Mekander en de gemeente Veendam willen de begraafplaats uitbreiden met een crematorium. Sommige omwonenden denken dat er straks rook uit een schoorsteen zal komen als het crematorium er komt, dat meldt RTV Noord. Daarvan zal echter geen sprake zijn omdat crematoria zijn voorzien van moderne filtersystemen waardoor er eigenlijk alleen maar wat warme lucht wordt uitgestoten.

Een ander punt van bezwaar lijkt wat aannemelijker. De bewoners ervaren nu vaak al parkeeroverlast van bezoekers van de begraafplaats. Er zijn maar 12 parkeerplekken op de begraafplaats, de andere bezoekers kunnen parkeren op de parkeerplaats van het sportpark 250 meter verderop. Maar in de praktijk maakt niemand gebruik van die optie en parkeert men in de straat naast de begraafplaats. De gemeente denkt dit te gaan oplossen met meer controle en betere bebording.

De rechter zal over twee weken uitspraak doen.


Deze website gebruikt cookies Informatie