Uitvaartverzorging Dick Koster


Tarieven crematies omhoog door hoge gasprijzen

Crematies verzekerden ook duurder


De hoge gasprijzen gaan ervoor zorgen dat crematies volgend jaar waarschijnlijk duurder worden. De gestegen energieprijzen zullen niet alleen gevolgen hebben voor uitvaarten zonder uitvaartverzekering. De Telegraaf meldt dat nabestaanden het gaan merken in hun portemonnee, zelfs wanneer een overledene een uitvaartverzekering had.

De uitvaartbranche is een grootverbruiker als het gaat om energie. Voor een gas crematie is zo’n 60 kuub gas nodig terwijl er meer dan 100.000 crematies per jaar plaatsvinden. Nabestaanden en uitvaartondernemers die diensten afnemen van crematoria zullen naar verwachting dit jaar nog niet worden geconfronteerd met hogere tarieven omdat veel crematoria nog vaste energiecontracten hebben.

Energiekosten met 65 % gestegen

Uitvaartorganisaties merken de prijsstijgingen in de energiemarkt goed. Zo zijn de energiekosten bij Monuta met 65% procent gestegen vertelt een woordvoerder in de Telegraaf. Monuta berekent de energiekosten alleen aan het einde van het jaar. Dit jaar zal het uitvaartbedrijf dus moeten interen op de winst. Voor volgend jaar zullen alle uitvaartbedrijven moeten bekijken of en hoe ze de gestegen kosten gaan doorberekenen.


Deze website gebruikt cookies Informatie