Uitvaartverzorging Dick Koster

Veel mis bij bezorgen rouwpost PostNL


Honderden rouwkaarten worden niet of te laat bezorgd. Door de fouten bij de postbezorger komt het voordat nabestaanden de uitvaart van een dierbare missen.

RTL4 heeft met diverse uitvaartondernemers en consumenten gesproken naar aanleiding van het nieuws dat het onlangs mis ging bij de uitvaart van een 49-jarige vrouw. Veel vrienden van de plotseling overleden vrouw mistte de uitvaart omdat PostNL de rouwkaarten niet op tijd had bezorgd.

Twee uitvaartondernemers adviseren om niet alleen te vertrouwen op rouwpost. Ze raden aan om mensen ook een digitale rouwkaart te sturen en om een advertentie te plaatsen. De grotere Uitvaartorganisaties laten aan RTL weten dat het maar zelden mis gaat.

Dick Koster: "Wij als uitvaartonderneming adviseren in ieder geval dat de opdrachtgever van de uitvaart zich zelf én de uitvaartverzorger een kaart zend. Is de kaart de volgende dag niet bezorgd, dan kan de familie of de uitvaartondernemer in actie komen. Met een advertentie daarentegen jaag je de kosten flink op. Maar er is een gulden middenweg. Een verkorte advertentie in de krant waarin geen bijzonderheden over de uitvaart staat, maar waarin wel wordt verwezen naar het gratis online condoleance register. Dat kan de consument honderden euro's besparen.....".

Deze website gebruikt cookies Informatie